Лоши новини за собствениците на iPhone 13. Счупеният дисплей излиза скъпо.

Всяка година, след като излезе ново поколение iPhone, различни Youtube канали и фирми получават едни от първите бройки и започват анализи, ревюта и тестове за издръжливост, които включват изпускане, хвърляне, потапяне във вода, разглобяване и др.

Специалистите от iFixit, които изготвят наръчници за ремонтиране на iPhone-и, разглобяват всеки нов модел за да установят какви са промените отвътре и как могат да бъдат подменени различни компоненти в телефоните.

При тестовете на iPhone 13 Pro, обаче, iFixit откриват една неприятна изненада при опита за смяна на пукнат/счупен дисплей, а това всъщност е една от най-честите причини за ремонт при мобилните телефони.

Смяната на счупен дисплей на iPhone, досега, беше процедура, която се извършваше във всеки малък сервиз за мобилни телефони, или дори вкъщи, за по-сръчните и желаещи да поемат този риск.

При iPhone 13, обаче, след смяната на счупения дисплей с нов, се оказва, че Face ID спира да работи и повече не може да бъде активиран. Специалистите от iFixit са опитали дори да вземат сензорите от стария дисплей и да ги поставят на новия, но въпреки това Face ID отказва да работи с новия дисплей.

Предполага се, че проблемът идва от специално кодиране по сериен номер, което Apple са направили между телефона, дисплея и Face ID модула. На този етап това прави задължителна смяната на дисплей в оторизиран сервиз на Apple, където смяната ще бъде доста по-скъпа.

Всичко това означава, че ако изпуснете Вашия iPhone 13, дисплеят му се счупи, и искате да спестите пари, като го ремонтирате в някой малък сервиз за мобилни телефони, тогава ще загубите Face ID, което е единственият начин за отключване на телефона без ръчно въвеждане на паролата на телефона.

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация:

Аксесоари за iPhone 13

За да се уверите, че Вашият iPhone 13 е здрав и непокътнат, можете да разгледате нашите налични кейсове, калъфи и протектори за iPhone 13 / 13 Pro / 13 Pro Max / 13 mini