Apple официално представиха iPhone 13 | модели, цветове, дисплей, камера, цени

Новото поколение iPhone вече е тук! На официалното си събитие Apple представиха новите iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max и iPhone 13 mini. Нека да разгледаме по-подробно най-интересното от това, което са подготвили от Apple.

iPhone 13 / iPhone 13 mini

Източник: Apple

iPhone 13 и iPhone 13 mini ще се предлагат на цени, започващи от $799 и $699, съответно. Вече няма да има 64GB вариант, минималната памет, с която ще можете да купите iPhone 13 и 13 mini ще бъде 128GB.

Ще можете да избирате от 5 различни цвята: розов, син, черен, бял и червен. Смартфоните ще бъдат изработени от 100% рециклиран алуминий.

Дисплей

Дисплеите на iPhone 13 (6.1 инча диагонал) и iPhone 13 mini (5.4 инча диагонал) ще бъдат True Tone Super Retina XDR OLED, с Haptic Touch модул, 1200 нита максимална яркост, и широка гама цветове P3 Wide Color за възможно най-прецизни и натурални цветове.

Според Apple, новите дисплеи ще имат 28% по-висока яркост при външни условия, което ще подобри значително видимостта на дисплея в слънчев ден, на открито.

Източник: Apple

Камера

Смартфоните ще разполагат с две, нови, 12MP Wide и Ultra Wide камери на гърба на телефона, едната от които ще бъде изцяло нова широкоъгълна камера, с нов сензор и оптическа стабилизация на образа (OIS).

Камерите имат възможност за заснемане на 4K видео, с 60 кадъра в секунда, с Dolby Vision and Deep Fusion технологии.

Освен добре познатия Portrait mode, при това поколение iPhone ще видим и Cinematic mode. Този режим дава възможност за заснемане на видео с фокусиране на образ на преден план и ефект blur на фона. Обектът на фокус може да бъде избран от нас или от алгоритъма на Apple. Обектът на фокус може да бъде променен дори и след заснемането на видеото.

Благодарение на новите камери и сензори на iPhone 13 и iPhone 13 mini, ще можем да заснемаме много по-добри снимки и видео при условия със слабо осветление. Wide камерата ще може да улавя 47% повече светлина.

Всички камери ще имат режим Night mode, който автоматично ще настройва камерите според осветеността за да получите възможно най-добрите вечерни/нощни снимки.

Производителност

Новото поколение iPhone ще разполага с чип A15 Bionic, който е най-високопроизводителния към днешна дата. Според Apple, той дава 50% по-добра процесорна и 30% по-добра графична производителност спрямо най-доброто, което може да предложи конкуренцията към момента.

Увеличената производителност ще даде възможности, които разработчиците на приложения тепърва ще използват за да предложат нови иновативни продукти, които да използваме.

Батерия

Батерията на iPhone 13 ще издържа 2.5 часа повече от тази на iPhone 12.

Батерията на iPhone 13 mini ще издържа 1.5 часа повече от тази на iPhone 12 mini.

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max

Източник: Apple

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще се предлагат на цени, започващи от $999 и $1099, съответно. Ще можете да избирате от 4 различни цвята: графит, златист, сребрист и син. Смартфоните ще бъдат изработени от неръждаема стомана.

Нека да видим в кои аспекти iPhone 13 Pro и Pro Max ще бъдат по-добри от iPhone 13 и iPhone 13 mini:

Дисплей

Дисплеите на iPhone 13 Pro (6.1 инча диагонал) и iPhone 13 Pro Max (6.7 инча диагонал) също ще бъдат True Tone Super Retina XDR OLED, с Haptic Touch модул, 1200 нита максимална яркост, и широка гама цветове P3 Wide Color.

Дисплеите на Pro, обаче, ще разполагат с ProMotion, 120hz адаптивна честота на опресняване на дисплея. То ще се променя автоматично от 10hz до 120hz, в зависимост от това, което правите на телефона в даден момент. Колкото по-висока е честотата, толкова по-гладко се движат образите на екрана.

Камера

Какво повече ще получите с Pro и Pro Max в областта на фотографията?

Изцяло нови, три камери – Wide, Telephoto и Ultra Wide. За пръв път iPhone ще може да прави макро снимки и видео. Ще имате възможност да заснемате изключително детайлно обекти, на разстояние от 2 сантиметра. Telephoto камерата на Pro ще има възможност за трикратно оптично увеличение (3х zoom).

За пръв път в смартфон – заснемане на ProRes видео, формат на заснемане на видео, който се използва в професионалното заснемане на филми и видео. Професионалното заснемане и обработване на видео съдържание вече е възможно с iPhone 13 Pro и Pro Max.

Pro са създадени за да правят перфектни снимки при слабо осветление. Wide камерата на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще улавя до 2.2 пъти повече светлина; Ultra Wide камерата ще улавя 92% повече светлина. С вградения LiDAR скенер, Pro ще правят нощни портретни снимки и още по-добри снимки при слабо осветление.

Photographic Styles е новост, която ще прилага автоматични филтри на снимките, които правите, в реално време, добавяйки тон или топлина. За разлика от филтрите на апликациите, обаче, филтрите на Photograhic Styles ще запазват естествения вид на небето и кожата, например.

Производителност

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max също ще разполагат с чип A15 Bionic, но в допълнение ще имат по-мощен, 5-ядрен графичен процесор. Това ще даде 50% повече графична мощ на Pro, от който и да е друг смартфон.

Увеличената производителност ще даде възможности, които разработчиците на приложения тепърва ще използват за да предложат нови иновативни продукти, които да използваме.

Батерия

Батерията на iPhone 13 Pro Max ще издържа 2.5 часа повече от тази на iPhone 12 Pro Max.

Батерията на iPhone 13 Pro ще издържа 1.5 часа повече от тази на iPhone 12 Pro.

Източник: Apple

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация:

Аксесоари

Ако вече имате смартфон от поколението на iPhone 13, можете да разгледате наличните кейсове, калъфи и протектори за iPhone 13 / 13 Pro / 13 Pro Max / 13 mini