iOS 15 вече може да бъде изтеглен. Какво ново?

Apple вече направиха iOS 15 достъпен за изтегляне на всички модели от iPhone 6S насам.

Освен подобренията в областта на сигурността и оптимизирането на операционната система на Apple, нека да разгледаме по-значимите новости в iOS 15.

Почти всички вградени приложения на iOS са получили обновяване и добавяне на различни функционалности и/или промяна на интерфейса, например Weather, Photos, Maps, Facetime, Health, Notes и други.

Една от по-значимите новости е добавянето на режим Focus, където вече ще намерите и познатия Do not disturb. Focus е създаден за да помогне да се концентрираме по-добре в това, което правим. Освен Do not disturb, във Focus можете да настроите режими за различни ситуации, например за работа, за учене, за тренировки или за сън, например. Във всеки от тези режими можете да настроите апликациите и/или контактите, от които желаете да получавате известия, съобщения или обаждания.

Браузърът Safari получава нов, по-удобен интерфейс, като първото, което ще забележите, когато го пуснете, е преместването на уеб адреса в долната част на екрана.

Във Photos вече можете да добавите текст към снимка и след това да търсите чрез текст във всички снимки, което ще ускори намирането на конкретни снимки, сред хилядите снимки, които имат някои потребители на телефоните си.

Снимките в Photos ще съдържат и показват информация за датата и часа на заснемане, на какъв телефон са заснети, с каква камера и настройки. По желание, можете да добавите и локацията, на която е заснет кадъра.

За да направите обновлението, уверете се, че сте направили скорошен backup на информацията, която ви е ценна и след това можете да влезете в Settings -> General -> Software update

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация:

Аксесоари

Ако вече имате смартфон от поколението на iPhone 13, можете да разгледате наличните кейсове, калъфи и протектори за iPhone 13 / 13 Pro / 13 Pro Max / 13 mini