Валута: BGN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Добре дошли в нашия магазин! |

Количка

0 артикула

Категории с падащо меню

Новите Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus бяха представени официално преди минути

Дата: 2015-09-09


От iPhone 4S насам, всяко ново поколение iPhone от Apple избират да покажат през месец септември и iPhone 6S и iPhone 6S Plus не са изключение.

На планирата за днес пресконференция се очакваше да бъде представено новото поколение смартфон на Apple и то вече е факт. Изпълнителният директор на компанията, Тим Кук, показа новото поколение iPhone-и - 4.7-инчовият iPhone 6S и 5.5-инчовият iPhone 6S Plus. По-долу ще разгледаме подробно информацията, която стана достъпна днес, заедно с информация относно новостите и иновациите спрямo iPhone 6/6 Plus, които бяха презентирани пред аудиторията.

Първата промяна, която може да се забележи в новите iPhone-и, е промяната на материала, който става алуминиева сплав от серия 7000, която се използва в авиацията. Според Apple, това ще доведе до по-голяма издръжливост на корпуса. Освен това от компанията твърдят, че в iPhone 6S и iPhone 6S Plus ще открием най-здравото стъкло, което е използвано в смартфон досега. Въпреки тези промени, външният вид на новото поколение iPhone, няма да се различава от този на iPhone 6/6 Plus.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus запазват характеристиките на дисплеите на своите предшественици, като добавят новата технология на Apple - 3D Touch. 3D Touch позволява да се промени коренно начина, по който използваме дисплеите на нашите телефони. Новото поколение iPhone-и може да различи натисканията по сензорния дисплей, в зависимост от силата им. Например, бързо и леко натискане ще задейства дадена функционалност, докато използването на повече сила и продължителност на натискането ще доведе до различна реакция на нашия смартфон. Това ще улеснени голям брой действия, които ежедневно извършваме на телефоните си. Например, когато разглеждаме нашите имейли, при еднократно и леко натискане, ще можем да прочетем даден имейл, докато натиксане с повече сила ще води до бърз преглед на имейла и възможност да избираме какво да направим с дадния имейл.

Според Apple, следващата иновация в iPhone 6S и iPhone 6S Plus е новото поколение 64-битов процесор A9, който в сравнение с A8 води до 70% подобрение в процесорните изчисления и 90% подобрение в работата на графичния процесор на чипа. За всички, които биха желали да знаят повече за броя ядра и РАМ паметта на смартфоните, тази информация все още не е достъпна за аудиторията.

Копроцесорът M9 запазва функциите си от преди, като добавя функционалност гласовата команда "Hey Siri" да активира Siri автоматично.

От Apple представиха изцяло новата камера, която използват в iPhone 6S и iPhone 6S Plus, която се казва iSight камера. Дългоочакваното увеличение в мегапикселите вече е факт - iSight камерата ще бъде 12 мегапикселова, с оптична стабилизация на картината и ще притежава 50% повече фокус пиксели, което ще направи автоматичния фокус по-добър от всякога. За по-добри и естествени цветове, камерата има вградени филтри и вече може да снима видео в 4К резолюция. От Apple представиха и новите Live Photos - снимки, които при натиск върху тъч-скрийн дисплея ще могат да предават и движение (с продължителност от 1.5 секунди) с цел да пресъздадат по-ефектно сцената, която е заснета, и да й придадат живот.

Освен задната камера, иновация има и в предната камера, която вече е 5 мегапикселова и може да снима 1080p (Full HD) видеоклипове. Тя ще притежава възможност да използва светкавица от дисплея на телефона (Retina Flash). Това ще доведе до по-добри селфи снимки в ситуация с лоша осветеност.

В iPhone 6S и iPhone 6S Plus ще видим и нов Touch ID модул, който ще позволи разпознаването на пръстовите ни отпечатъци за 50% по-малко време, което ще позволи почти мигновено отключване на телефона или използване на другите функции, които могат да бъдат управлявани чрез Touch ID.

Новото поколение iPhone-и ще се предлага в 4 цвята - сребрист, сив, златист и розово злато. Въпреки иновациите iPhone 6S и iPhone 6S Plus ще бъдат на цените на своите предшественици. Първите смартфони ще бъде продадени на 25-ти септември в САЩ и постепенно ще бъдат разпространени и на останалите пазари, включително и България.

На своята пресконференция, от Apple обявиха и дата 16-ти септември за пускането на финалната версия на iOS 9 за всички устройства, които поддържат операционната система (прочетете повече за iOS 9 - ТУК).

Всички наши, налични калъфи/панели за iPhone 6/6 Plus можете да разгледате ТУК за iPhone 6 и ТУК за iPhone 6 Plus.