iPhone 14, какво знаем за новото поколение до момента?

Както знаем, голяма част от слуховете за всяко ново поколение iPhone се базират на изтекла информация и се оказват доста точни. Затова, да видим какво знаем до момента.

Септември наближава и по традиция очакваме Apple да представи новото поколение iPhone 14. С наближаването на представянето, в публичното пространство се появяват все повече слухове и дори 3D модели на устройствата, които ще бъдат представени.

От сега, с голяма сигурност може да се каже, че очакваме да видим 4 варианта – iPhone 14 (6.1 инча), iPhone 14 Max (6.7 инча), iPhone 14 Pro (6.1 инча) и iPhone 14 Pro Max (6.7 инча).

Оказа се, че интересът към iPhone 13 mini беше по-слаб и нищо чудно, че няма да видим ново поколение mini тази година.

За съжаление има няколко неприятни изненади, които се очакват тази година.

Първо, разликите в цените на обикновените и Pro вариантите вероятно ще бъде доста по-голяма от досегашната. Затова, изглежда Apple ще ни дадат възможност, ако искаме голям дисплей, да закупим „евтин“ Max без да е Pro.

Втората неприятна изненада е, че разликата в технологичен аспект, между Pro и не-Pro ще бъде доста голяма. Очаква се iPhone 14 Pro и Pro Max да предложат по-голямата част от всички тазгодишни иновации, а iPhone 14 и iPhone 14 Max да бъдат по-скоро като леко обновен iPhone 13.

Достоверни източници сочат, че 14 и 14 Max вероятно ще използват предходното поколение A15 Bionic, който бе представен с iPhone 13, a новият чип A16 ще се предлага единствно в 14 Pro и 14 Pro Max. Това е и едно от най-големите разочарования за всички фенове на Apple, ако се окаже истина.

Освен в ценови и технологичен аспект, разликата между Pro и не-Pro ще бъде и в дизайна. Верноятно дизайнът на не-Pro iPhone 14 ще бъде идентичен с този на iPhone 13. Очаква се при Pro вариантите да се премахне така наречения „ноч“ (notch) в горната част на дисплея, с който всички свикнахме, но който дразнеше доста хора преди години, когато се появи за пръв път. Модулът на камерата при Pro вероятно вече няма да стърчи така на гърба на телефона, нещо, с което също свикнахме, защото го виждаме от iPhone 6 насам, в по-малка или по-голяма степен. Възможно е също iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max да имат титаниев корпус, вместо такъв от неръждаема стомана.

Разликите не свършват тук, обаче, защото по традиция дисплеят и камерата на Pro също са по-добри от тези на не-Pro смартфоните на Apple. Камерата на Pro се очаква да бъде 48 мегапикселова и да може да заснема 8К видео, което както се досещате няма да е възможно с не-Pro iPhone.

Всичко това означава, че Pro ще бъде още по-про, още по-скъп и още по-недостъпен за голяма част от потребителите, които няма да имат възможност да отделят такава сума. Много потребители вероятно ще решат да не сменят своя iPhone тази година или да закупят iPhone 13, който ще се предлага на по-ниска цена, след представянето на новото поколение.

Информацията в тази статия се базира на изтекла информация, слухове, така че предстои да разберем цялата информация или част от нея е достоверна.

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация:

Аксесоари за iPhone 13

За да се уверите, че Вашият iPhone 13 е здрав и непокътнат, можете да разгледате нашите налични калъфи/кейсове, и протектори за дисплей и камера за iPhone 13 / 13 Pro / 13 Pro Max / 13 mini.

Аксесоари за iPhone 14

За да се уверите, че Вашият iPhone 14 е здрав и непокътнат, можете да разгледате нашите налични калъфи/кейсове, и протектори за дисплей и камера за iPhone 13 / 13 Pro / 13 Pro Max / 13 mini.