7 съвета за подобряване на сигурността на iPhone

В днешния свят, когато телефоните съдържат толкова лична информация за нас, трябва да сме сигурни, че тя е в безопасност. Затова сме подготвили 7 съвета, които ще подобрят сигурността на Вашия iPhone.

Съвети за по-сигурен iPhone

  • Използвайте надеждни пароли. Изберете надеждна парола, както за Apple ID / iCloud, така и за всички важни за Вас акаунти и приложения. Избягвайте използването на лесно отгатваеми комбинации като „123456“ или „password“. Паролата трябва да съдържа поне 8 символа, състоящи се от цифри, малки и голями букви, и символи. Уверете се, че няма да забравите паролата или ако я забравите трябва да има лесен начин да я възстановите.
  • Активиране на двуфакторно удостоверяване. Двуфакторно удостоверяване е система, която при вписване в профил, изисква потвърждение чрез SMS или имейл код, освен имейл и парола. Двуфакторното удостоверяване е един от най-сигурните начини да защитите Вашия iPhone и профилите в социалните мрежи. Активирайте двуфакторно удостоверяване за всички важни за Вас профили и приложения.
  • Винаги използвайте най-новата версия на iOS. Уверете се, че операционната система и приложенията на вашия iPhone са винаги актуални с най-новите поправки за сигурност и бъгове. С всяка версия на iOS от Apple запушват различни дупки в сигурността, които хакерите разкриват, включително и zero day пробиви, които дават възможност за пълен контрол над устройството Ви.
  • Деактивиране на известията на заключен екран. Изключете известията на заключен екран, за да предотвратите показването на лична информация или чат съобщения.
  • Деактивирайте Siri на заключен екран. Деактивирайте Siri на заключен екран, за да сте сигурни, че не може да бъде използван от недоброжелатели.
  • Ограничете разрешенията за приложения. Прегледайте и ограничете разрешенията, предоставени на приложения на Вашия iPhone. Разрешете на приложенията достъп до камера, микрофон и данни, само ако се нуждаят от тях, за да функционират правилно.
  • Активиране на Find My. Активирайте Find My на вашия iPhone, за да ви помогне да намерите устройството си, ако бъде изгубено или откраднато. Можете също така дистанционно да заключите или изтриете данните на Вашия iPhone, ако е необходимо.

Като следвате тези съвети, можете да подобрите сигурността на вашия iPhone и да намалите риска от неоторизиран достъп, пробиви, изтичане на лични данни и други заплахи за сигурността Ви.

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация:

Аксесоари за iPhone

Айфоните са ни скъпи, затова по-добре да се подсигурим с кейс и протектор, за всеки случай. Разгледайте нашите налични кейсове и протектори за всички модели iPhone.