Apple iPod официално остава в историята?

Изглежда идва време да се сбогуваме с iPod, който е на пазара от 21 години.

Устойството, което през 2001 година беше представено, като MP3 музикален плеър, който може да събере 1000 песни в джоба ви. Това е първият истински успешен MP3 плеър, което води до създаването на много негови варианти през годините. Въпреки че от много години всеки смартфон може да се използва като MP3 плеър, от Apple са продали 39 милиона iPod устройства през 2017 година.

В прессъобщение във връзка с 21-годишната история на iPod става ясно, че Apple концентрира усилията си в развитието на другите си продукти – iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Homepod. Предвид недостига на чипове, големия интерес към продуктите на Apple и трудностите, които изпитват компаниите при производството на технологични продукти, спирането на производството на MP3 плеъра ще даде възможност Apple да се концентрират в производството на останалите успешни продукти, които предлагат.

iPod Touch засега ще се предлага до изчерпване на количествата, което означава, че който има желание, все още може да се сдобие с музикалния плеър. От Apple вече са премахнали линка към iPod в Apple Store, а ако посетите директно уеб адреса на iPod, ще видите, че наличността му е „до изчерпване на количествата“.

Дали това наистина е краят на ерата iPod? Предстои да разберем.

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация:

Аксесоари за iPhone 13

За да се уверите, че Вашият iPhone 13 е здрав и непокътнат, можете да разгледате наличните кейсове, калъфи и протектори за iPhone 13 / 13 Pro / 13 Pro Max / 13 mini