Фалшиво или оригинално е зарядното за iPhone?

Откакто iPhone-ите не се продават с оригинално зарядно в комплекта, вече е отговорност на потребителя да си купи правилното зарядно за своя модел iPhone. И тук идва проблемът–как да разберем дали зарядното за iPhone, което ни продават е оригинално или фалшиво?

Зарядни, които ще намерите на пазара

Оригинално зарядно за iPhone

Това е зарядно, което е произведено от Apple, в кутия на Apple, с всички знаци и надписи, които указват, че продуктът е оригинален. Цената винаги е доста висока.

Фалшиво зарядно за iPhone

Това е зарядно, което НЕ е произведено от Apple, но въпреки това идва в кутия, която прилича на тази на Apple, и е с всички (или почти всички) знаци и надписи, които би трябвало да указват, че продуктът е оригинален. Цената обикновено е съмнително ниска, макар да не е задължително да е ниска.

Трябва да бъдете особено внимателни с подобни продукти, защото за производителите на фалшификати най-важни са приликата с оригиналния продукт, и ниската цена. Пренебрегват се стандартите за безопасност, а това може да бъде доста опасно.

Алтернативно зарядно за iPhone

Това е зарядно, което НЕ е произведено от Apple, а от друг производител, който е направил зарядно с точните спецификации (или подобни) на оригинално зарядно на Apple. То идва в кутия със собствено брандиране и дизайн (според съответния производител), и най-важното–не претендира да има нищо общо с Apple, претендира само за съвместимост с продуктите на Apple. Ако производителят е реномиран, той спазва стандартите за безопасност. Цената винаги е по-ниска от тази на оригинално зарядно за iPhone, но по-висока от цената за фалшиво.

Как да познаем фалшивото зарядно?

Както вече казахме, първият индикатор е съмнително ниската цена. Продуктите на Apple винаги са с премиум цени, рядко имат намаления (ако имат, са много малки), и ако видите съмнително ниска цена, това е първият индикатор за фалшиво зарядно.

Ако вече имате зарядно за iPhone, което искате да разберете дали е оригинално, първо огледайте кутията и самия продукт (качество на изработка, печат, текст и т.н.). Изработката на зарядното и кутията трябва да е перфектна, където има текстове, трябва да се четат ясно.

Някои производители на фалшиви зарядни се справят прилично с изработката на кутията и външния вид на продукта. Така че и това не е гаранция.

Обърнете внимание на това как работи зарядното–бързо ли зарежда, или е доста по-бавно от очакваното?

Заключение

Ако купувате, уверете се, че зарядното за iPhone е или оригинално, или от реномиран алтернативен производител на аксесоари. Задължително избягвайте фалшивите продукти.

За съжаление, понякога може да бъде трудно да разпознаете оригиналния продукт. Затова най-важното е преди да направите покупка да се уверите, че търговецът е добре познат, коректен е, и не продава фалшиви продукти, като цяло. Например, ако търговецът предлага фалшиви кейсове (с логото Apple), на 1/5 от цената на оригиналните, значи е напълно възможно да Ви пробутат и фалшиво зарядно или кабел за iPhone.

И ако при фалшивия кейс, недостатъкът е, че в жегите ще пусне цвят и ще Ви оцвети дънките, или пък ще се обели по ъглите няма и 1 месец, то при зарядните залогът е много по-голям–Вашата безопасност, и състоянието на батерията на Вашия iPhone.

Затова, внимавайте какви продукти купувате и използвате.

Междувременно търсите нещо за iPhone 15?

Ако желаете, можете да разгледате нашите предложения за аксесоари за iPhone 15 / 15 Plus / 15 Pro / 15 Pro Max. Кейсове, калъфи, стъклени протектори, зарядни, кабели, слушалки–нищо излишно, само това, от което имате нужда.

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация: