Купих си нов iPhone. Кога и как да го заредя за пръв път?

Като си купите нов iPhone сигурно и Вие сте се чудили какво да правите с първото зареждане. Да го заредя веднага? Да чакам да свърши батерията? Да зареждам 8-12 часа без прекъсване?

Митове и спомени от едно време–много. Помня как трябваше да зареждам батерията на Нокия 12 часа без прекъсване, преди използване. Други производители препоръчваха да свърши батерията, след това да зареждаме до 100%.

Истината с новите телефони, обаче, е много по-проста (и по-добре). От Apple нямат специални препоръки за първо зареждане на iPhone.

Какво означава това? Изваждаме телефона от кутията, пускаме го и ползваме колкото ни е удобно, зареждаме когато ни е удобно.

С първото зареждане няма драма, но ако искаме след 1 година батерията да се държи като на първия ден, се изискват малко „усилия“.

Препоръки за дълъг живот на батерията

Когато става дума за дългосрочно ползване на iPhone, има препоръки, които ще удължат живота на батерията му, като поддържат капацитета максимален, възможно най-дълго.

Препоръките са няколко и са сравнително лесни за спазване, ако имаме желание:

  • Зареждайте Вашия iPhone по-често и по-кратко. За целта си купете бързо зарядно.
  • Ако все пак искате да зареждате по-рядко, включвайте зарядното, когато батерията е между 10-20% и зареждайте до 80-90%
  • Ако използвате телефона интензивно и усещате, че загрява прекалено, по-добре спрете за известно време, тъй като високите температури могат да увредят батерията
  • Избягвайте нощното зареждане до 100%
  • Включете Optimize Battery Charging от Settings -> Battery -> Battery Health & Charging
  • В горепосоченото меню можете да видите и моментния максимален капацитет на батерията на Вашия iPhone в проценти. Колкото повече, толкова по-добре.

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация:

Аксесоари за iPhone

Айфоните са ни скъпи, затова по-добре да се подсигурим с кейс и протектор, за всеки случай. Разгледайте нашите налични кейсове, калъфи и протектори за всички модели iPhone.