iOS 17.3 е тук, и добавя защита от кражба на iPhone

iOS 17.3 е последната версия на операционната система на iPhone, и не забравяйте да я инсталирате–тя добавя функции, поправя бъгове, и дупки в сигурността.

Както всяка нова версия на iOS, тя оправя бъгове, и проблеми в сигурността, които дори вероятно не сте забелязали.

Най-очакваната и значима нова функция на iPhone, която добавя iOS 17.3 е Stolen Device Protection. Тя ще подобри значително сигурността на Вашия телефон, в случай на кражба, която може да доведе до бързо овладяване на акаунтите Ви, и всичко, което сте съхранили в iCloud.

Как работи Stolen Device Protection на iPhone?

Не винаги можете да разчитате на паролата Ви за достъп до телефона, в случай на кражба. Затова Stolen Device Protection добавя допълнително изискване за въвеждане на пръстов отпечатък или лицево разпознаване (в зависимост от модела на iPhone), при опит за достъп до Ваши данни. Освен това, се добавя период на изчакване, в случай на промяна на паролата за Apple ID, или паролата за достъп до телефона. За да направите подобна промяна, например, трябва да преминете Face ID, 1 час изчакване, и отново Face ID, което се счита.

Тези изисквания ще се добавят само, в случай че не се намирате на обичайно място, като например дом или работно място.

Можете да включите Stolen Device Protection от Settings -> Face ID & Passcode

Междувременно търсите нещо за iPhone 15?

Ако желаете, можете да разгледате нашите предложения за кейсове, калъфи и протектори за iPhone 15 / 15 Plus / 15 Pro / 15 Pro Max. Нищо излишно, само това, от което имате нужда.

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация: