Грешка #1 при зареждане, която съсипва батерията на iPhone

Повечето потребители изобщо не се замислят кога и как зареждат своя iPhone. Това води до допускане на една сериозна грешка, според експертите.

Купили своя нов iPhone и сте доволни от издръжливостта на батерията (ако току що си го взел, прочети за първо зареждане на iPhone), но в един момент се оказва, че трябва да дозареждате по няколко пъти на ден, то вероятно сте допуснали една от най-грубите грешки при зареждане, която води до драстично скъсяване на живота на батерията.

При всички положения, в днешно време батериите са много по-издръжливи и с по-дълъг живот от батериите преди 5-10 години, например. Въпреки това, всеки трябва да внимава как зарежда телефона си ако иска животът на батерията да бъде максимално дълъг.

Една от най-честите и най-вредни грешки, които се допускат, безспорно това е зареждането на iPhone през нощта. Въпреки че е много удобно да включим зарядното преди лягане и на сутринта батерията да е на 100%, експертите препоръчват това да се избягва.

Зареждането през нощта е продължително, което води до два проблема – достигане на 100% заряд и води до загряване на батерията. Това са основните фактори, които в комбинация, водят до скъсяване на живота на батериите.

Това е причината Apple да добавят Optimized Battery Charging в iOS 13, която помага, но не решава проблема. Всъщност тази настройка, „изучава“ Вашите навици и, в зависимост от тях, при зареждане през нощта, тя спира зареждането на 80%, след което дозареждането до 100% започва чак в 6:00 часа, например.

Optimized Battery Charging не решава напълно горепосочените проблеми, но помага доста, и трябва да се уверите, че настройката е активирана от тук: Settings –> Battery –> Battery Health –> Optimized Battery Charging

Според експертите, най-добрият начин да зареждате батерията на iPhone е по-често и до по-нисък процент (не повече от 80%).

Последвайте ни в Instagram и Facebook за още полезна информация:

Аксесоари за iPhone

Айфоните са ни скъпи, затова по-добре да се подсигурим с кейс и протектор, за всеки случай. Разгледайте нашите налични кейсове и протектори за всички модели iPhone.